RADOMIR STAMENKOVIĆ

Radomir Stamenkovic

Rođen u Beogradu 16.04.1961.

Dugogodišnji član pozorišta Atelje 212, gde kao dizajner svetla potpisuje preko 150 predstava. Radio dizajn svetla širom Srbije i bivše Jugoslavije: Kraljevačko pozorište, NP Leskovac, Knjaževsko srpski teatar, Pozorište "Bora Stanković" u Vranju, RP Novi Pazar, Puls teatar Lazarevac, Pozorište "Sterija" u Vršcu, NP Kikinda, Pozorište "Toša Jovanović" Zrenjanin, kao i u pozorištima u Osjeku, Dubrovniku, Tivtu, Banja Luci, Podgorici, Baru.
Od 2005. godine član Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Srbije.

Dobitnik je tri nagrade "Joakim Vujić" za dizajn svetla, nagrade na festivalu malih formi u Rijeci,nagrade na festivalu u Zenici, zatim nagrada na festivalu Purgatorije u Tivtu, memorijalne plakte "Ivana Toničić" za unapređenje scenskog izraza.
Tehnički je direktor festivala "Purgatorije" u Tivtu, zatim "Limit" u Domu omladine u Beogradu, "Viminacijum festa" i dva puta Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".
U Beogradu završio jednogodišnje poslediplomske studije za scenski dizajn, odakle poseduje i sertifikat profesora Michael-a Ramsaur-a sa Stanford Univerzitera za dizajn svetla.